Пияният до безпаметност мъж, който в началото на май вилня в полицейски участък „Чародейка“, като обижда четирима полицаи и нанесе няколко ритника на патрулка, влиза в затвора.  
На 3 май около 20.40 часа таксиметров шофьор подал сигнал на тел.112, че пиян клиент отказва да си плати сметката за превоза до бл.304 в кв.“Чародейка“, обиждал го и счупил механизма за сваляне и вдигане на стъклото на дясната му врата.
На място пристигнали униформени от полицейския участък в квартала, но Илия Г. скочил срещу тях с обиди и псувни и отказал да си даде личната карта. Наложило се откарването на 54-годишния мъж с белезници във Второ РПУ. Там изстъпленията му продължили, като се стигнало и до ритници по патрулката. При тестването му с дрегер се разбрало, че Илия е под въздействието на солидна доза алкохол - 2.01 промила, и срещу него е започнало бързо производство. С постановление на Районния съд мъжът е вкаран за постоянно в ареста.
В хода на следственото дело задържаният сключил споразумение с прокуратурата за шест месеца затвор при общ режим.
По време на самото дело в сряда съдията посочи, че подсъдимият, изкарал само основно образование, не се е подчинил на полицейското разпореждане по време на изпитателния срок на тримесечна условна присъда за предишно пиянско хулиганство. Така съдът добави тези три месеца към новата присъда от шест месеца, но те могат да се обжалват пред Окръжния съд в 15-дневен срок. 
Дали по-висшите магистрати ще одобрят това определение, тепърва ще се разбере, но хулиганът със сигурност влиза зад решетките за шест месеца, като от тях ще се извади престоят му в ареста за два месеца от 4 май насам. Отделно бабаитът е осъден да плати ремонта на задното стъкло на таксито на стойност 159.50 лева.
Макар че изглежда като майчина милувка на фона на дръзките и цинични изстъпления на хулигана, тази присъда е някакъв напредък, защото е първото ефективно наказание за арогантно неподчинение и съпротива при полицейско разпореждане.