Съдът не прие аргументите на ветовчанин, че е наказан два пъти за едно и също нещо и потвърди санкциите му по административен ред. М.Ш. бил с отнета книжка още от август 2016 г. и въпреки това седнал зад волана около полунощ на 1 срещу 2 март тази година. Докато се движел по улиците на Ветово, попаднал на патрул и щом полицаите го видели, единият вдигнал стоп палка пред колата на нарушителя. Той обаче не се подчинил и последвала гонка, при която М.Ш. бил спрян след около километър и половина. 
В Районното полицаите написали акт на мъжа, в който описали всичките му нарушения, като се започне от шофирането без книжка, мине се през липсата на годишен технически преглед и се стигне до неподчинението на полицията. По-късно било издадено и наказателното постановление на началника на РУП-Ветово, в което виновникът бил наказан, както заради неспирането на стоп палката, така и заради липсата на технически преглед на колата му. Шофирането без книжка, преди да е изтекла една година от отнемането й, пък го пратило на подсъдимата скамейка, където се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, което съдът одобрил. 
Недоволен, че е наказан два пъти административно - за неподчинението и за липсата на годишен технически преглед, М.Ш. се обърнал към Районния съд с твърдението, че е получил две санкции за едно и също провинение. Магистратите обаче не се съгласили с него, защото сметнали, че става дума за две административни нарушения - едното е неподчинението на полицаите, а другото - липсата на годишен технически преглед. Глобите, които потвърдили, били съответно 200 и 20 лева.