Зоналният съвет на Българския футболен съюз във Варна определи листите със съдиите с ангажименти в новия сезон на Североизточната Трета лига. Преглед на списъка показва, че почти цялото реферско войнство е концентрирано в морската столица. Тук-там за цвят се срещат имена на арбитри от Силистра, Добрич, Шумен, Търговище. И дотам. Но да видим на какви позиции, според спецовете на футболната Темида от Варна, са русенските съдии.
В ранглистата на главните рефери личи само едно име и то е на Мирослав Шенков - едва 14-и в ранглистата. Затова пък номер 16 е една дама - Надежда Белчева. Откъде е тази Белчева? От Варна, разбира се.   
Да погледнем ранглистата при асистентите. Списъкът съдържа 29 имена, като най-напред от представителите на русенска съдийска колегия е Владислав Димитров. Той е 17-и, а след него са други трима русенци - Кристиян Георгиев, Стефан Кръстев и Деян Войков, класирани съответно на 18, 19 и 20 място.
В челната десетка отново преобладават варненски съдии.   
Междувременно стана ясно, че ЗС на БФС определи 2 август за съвещание с пратеници на клубовете, чиито отбори ще играят в първенството на Трета лига. Сбирката е насрочена за 11 часа в зала 27 на младежки дом „Орбита“.
След края на съвещанието ще се тегли жребият за мачовете от идния сезон.
Представители на Русенска област в Лигата ще са „Локо“ /Русе/ и „Бенковски“ /Бяла/.