Старши треньорът на „Иртиш“ Димитър Димитров-Херо пристигна нервен на пресконференцията и в началото не се съгласи с дневния ред.
„Какво изложение да направя? Давайте направо с въпросите!“, препоръча българският кърмчия на казахстанците.
После общо взето повтори казаното след първия мач - отборът му не стоял добре, някои играчи отпаднали физически, познавал много добре тима на „Дунав“ и той не го изненадал с нищо. 
„В реванша ще бъде трудно и сложно, но и из, и Веско ще се надяваме на победа. Един гол е много и малко. Впечатленията ми от „Дунав“ са за добре организиран тим със задружен колектив и силна отборна игра. Пристигаме с най-.доброто, ако изключим новото попълнение Стаменкович, който все още не е готов за игра“, каза Херо.
Той се измъкна от въпроса какви са спомените му от мачове в Русе. Не познавал никога вкуса на загубата. Когато „Утро“ му припомни, че воденият от него „Нефтохимик“ загуби от „Раковски“, Димитров отрече да е участвал в подобен двубой. Явно паметта му изневери. 
Старши треньорът на „Иртиш“ отказа да коментира къде - в България или Казахстан, футболът към този момент е на по-високо ниво. 
„Няма да е дипломатично. Истината е, че в казахстанския футбол се влагат сериозни средства и резултатите се виждат от участието на отборите им в евротурнирите. 
На пресконференцията присъства и вторият капитан на „Иртиш“ Пирали Алиев.
„Чувстваме се добре. Градът е хубав, времето ни допада. В първия мач не успяхме да изпълним указанията на треньора, но сега се надявам да го направим“, каза Алиев.