Тежка верижна катастрофа е станала тази сутрин на автомагистрала "Тракия" в района на Ихтиман. При верижна катастрофа са се блъснали 40 автомобила. Движението по магистралата е блокирано и в двете посоки. В района има гъста мъгла. Съобщава се за десетки пострадали, предаде репортер на БГНЕС.

В МБАЛ "Св. Анна" са приети 7 пострадали при катастрофата. В момента те се преглеждат, съобщи за БГНЕС говорителят на здравното заведение Антон Луков. По предварителни данни има тежко пострадали.

От МВР съобщиха, че в двете платна на магистралата са станали верижни пътни инциденти. Сигналите за катастрофите са подадени към 6 сутринта, последвали още 16 съобщения. Веднага към мястото са изпратени полицейски екипи, пожарникари и екипи на спешна помощ. По първоначални данни в инцидентите са участвали около 40 моторни превозни средства. Няма данни за загинали, има пострадали, осигурени са маршрутите на автомобилите на бърза помощ за придвижването им към лечебни заведения.

На място работят пътни полицаи, пожарникари и служители на ОДМВР – София. Тепърва ще се изясняват и причините за пътните инциденти.

Според главния секретар Младен Маринов първият сигнал е постъпил в 5.57 ч. Около 40 МПС са участвали и 5 души пострадали са в болнично заведениe. На този, няма информация за загинал. Рано е да се каже за щетите по инцидента. 14 линейки са пратени на място.

Движението по АМ се отбива по обходни маршрути . Обходният маршрут е през път I-8 от Ихтиман до пътен възел Мухово и обратно. Не се очаква скоро АМ да бъде отворена в района на Ихтиман.