Капитанът на „Дунав“ Диян Димов беше един от най-добрите в първия мач на русенския отбор срещу „Иртиш“ в Павлодар. Преди реванша утре от 20 часа на Градския стадион „Утро“ разговаря с единствения титулярен играч, рожба на русенския клуб.

- Дияне, успяхте ли да се възстановите?
- Мисля, че да. Пътуването до Казахстан и после до България беше много тежко.
- Какво не ви достигна, за да се върнете с по-добър резултат от първия мач?
- Напрежението и липсата на опит си казаха думата. Излязохме с излишен респект срещу „Иртиш“. Това стъписване ни изигра лоша шега. След първите 15-20 минути можехме да получим втори гол и тогава щеше да стане доста сложно. Хубавото е, че после се поуспокоихме и наложихме стила си. Равенството би било справедлив резултат. Пак казвам - надценихме класата на казахстанския отбор. Трябваше да сме по-уверени от самото начало.  
- Ако сравниш възможностите на „Иртищ“ с тези на нашите водещи отбори, къде би поставил вашия утрешен съперник?
- В никакъв случай „Иртиш“ не е на нивото на „Лудогорец“, ЦСКА или „Левски“. Струва ми се, че казахстанците са от ранга на „Ботев“, /Пд/, „Берое“, „Черно море“. В никакъв случай не казвам, че са лош отбор, срещу когото ще ни бъде лесно. Напротив.
- Какво очакваш от мача реванш?
- Трябва да сме много внимателни от първата минута. Един ранен гол в нашата врата би пообъркал плановете ни, тъй като после трябва да гоним 3. Особено трябва да бъдем внимателни за контраатаките на „Иртиш“, а и най-добрите футболисти на този отбор са в нападение.
- Кои атакуващи играчи ти направиха впечатление?
- Олег Бугаев и Фонсека са класни футболисти. Бугаев умее да задържа топката много добре. Фонсека е бърз, техничен и хитър.
- До какво може да стигне „Дунав“?
- Всички сме настроени да изиграем победен мач с краен успех за нашия отбор. Дано имаме и малко късмет.
- Като капитан на тима как ще коментираш новите попълнения?
- Всички момчета са добри  - и като характери, и като футболисти. Ще им трябва още малко време, за да се впишат в нашия стил.