Немалко се направи през отминалите две години за Тръстеник. Ще продължа започнатото от Валентин Великов. С помощта на община Иваново ще бъдат довършени стартираните проекти и ще бъдат изпълнени поетите от него ангажименти. Ще завърша достойно мандата на предишния кмет с помощта на ГЕРБ. Ще вложа всички сили, умения и контакти, за да направя това село още по-добро за живеене. Това заяви новоизбраният кмет на Тръстеник Атанас Атанасов, който спечели извънредните местни избори в неделя. Те бяха назначени след внезапната смърт на кмета Валентин Великов.
Сред приоритетите в работата на Атанасов до 2019 година са подобряването на състоянието на ВиК мрежата в селото, ремонт на улиците и стадиона, поддръжка на гробищните паркове и грижа за безопасността на жителите.
Издигнатият от ГЕРБ Атанас Атанасов спечели убедикелно вота с 345 гласа. Опонентът му от БСП Ивайло Христов събра 177 бюлетини, на Айгюле Мехмедова от ДПС се довериха 76 души, а на Ивайло Игнатов от „Воля“ - 21. Избирателната активност беше 54%, като до урните отидоха 639 души от 1166 имащи право на глас. Гласуването премина спокойно, без сигнали за нарушения.