44-градусовата жега не попречи на състезателите на „Джамбо 2006“ да пожънат пълен фурор на държавното първенство по стрелба с лък на открито за възрастови групи кадети/кадетки и момчета/момичета в Разград. Възпитаниците на треньора Йордан Джамбазов грабнаха 4 златни и три сребърни медала. В надпреварата участваха 81 стрелци. 
Златен медал завоюва Иван Банчев, който безапелационно достигна до финала при кадетите в олимпийския стил. В двубоя за първото място постигна победа над Тодор Пендов („Тракиец“-Садово) с 6:2. Велислава Великова спечели сребърен медал. Тя премина успешно етапите, като спечели елиминации срещу Мария Стоянова („Габарит“-Сф) и Габриела Вангелова („Антибиотик“-Рз), но на финала загуби от Теодора Иванова („Феникс Арчъри“-Сф). Даниел Добрев се класира шести.
При смесените отбори Иван Банчев и Велислава Великова станаха вицешампиони. 
 Шампиони в стил компаунд станаха Иван Андреев (кадети) и Кристиян Христов (момчета 14 г.). Техният резултат от квалификациите бе съответно 632 точки и 597 точки.
Със златни медали отново триумфираха Никол Георгиева и Кристиян Димитров при 14-годишните. Техният резултат се открояваше значително пред останалите състезатели в тази категория. Никол и Симон Георгиеви, които са на 11 години, успешно се състезават в по-горната възрастова група. Отборно двете заедно с Теодора Петрова спечелиха сребърна купа. 
При момчетата отсъствието на Константин Георгиев, който е на олимпиада по математика в Сингапур, отне сигурна титла „Джамбо 2006“ в отборната надпревара.