Старши треньорът на „Иртиш“ Димитър Димитров-Херо ще доведе отбора си в България още днес, научи „Утро“. Херо явно държи да аклимитизира футболистите си отдалеч и да ги подготви добре за мача реванш. По наредби гостуващият тим има право на една официална тренировка на игрището, където ще се играе официалният двубой. Като се има предвид, че тренировъчната база в Русе я няма никаква, остава лека загадка какъв терен ще използват казахстанците за другите занимания до четвъртък.
Другото интересно около гостите е, че президент на техния клуб е ...зам.-министър на енергетиката на Казахстан! Роденият през 1967 година Гани Садибеков едва ли обаче ще е водач на официалната делегация.
Садибеков е един от отличниците още от времето, когато Казахстан бе част от СССР. Справката показва, че 50-годишният днес функционер е дялан камък -  непрекъснато заема различни ръководни позиции. Поема клуба през 2013 година от подалия оставка Арслан Абдикаликов.
А как Садибеков става футболен президент? Ами по разпореждане на висши държавни управници, които го назначават на поста със задачата да продължи да развива отбора като част от социалните ангажименти на местната власт в Павлодар.