Осмият ежегоден събор на феновете на „Дунав“ се проведе на 1 юли, събота. По традиция спортно-развлекателният комплекс „Новекс“ в района на Образцов чифлик край Русе бе огласен от дунавски песни в почивния ден.

Гости на събора бяха и част от момчетата от сдружението за хора с увреждания „Олимп – Спортът е равнопоставен“, чиито председател Георги Гаев е и сред най-сериозните членове на фен клуб „Дунав завинаги“.

Проведоха се и традиционните турнири по футбол, тенис на маса и др., като отново не мина и без атрактивни скокове в местния басейн, в които почти без конкуренция бяха Юлиян Йорданов и Андрей Кючуков.
Най-голям интерес и много емоции отново предизвика футболният турнир на един от терените в комплекса. Тимът на „C-Killer” този път надделя над шампиона преди две години „PFolk” и стана първи. Тежкият отбор „Над 100 кила“ остана трети, а специален приз за феърплей заслужиха момчетата от „Retro PFolk”.

Голмайстор на турнира стана Калоян Кючуков от „Pfolk”, но най-красиво бе попадението на Алиджан Алиев за „C-Killer” във вратата на „Retro Pfolk”. Специална награда за най-добър вратар заслужи Иво Христов от „Над 100 кила“, който бе с оновна заслуга култовият отбор да спечели третото място след изпълнения на дузпи.

В надпреварата по тенис на маса първи стана Калоян Мицов.

Много емоции предизвика и поредното издание на фенския петобой. В него над 30 момчета и момичета демонстрираха бързина, координация и прецизност в дисциплини като бягане, скачане, целене на мишени, прескачане на препятствия, а за финал те трябваше да преплуват на дължина басейн, след което да изпият ледена бира и да извикат „Само“, получавайки от останалите отговор – „Дунав“. Най-бърз в петобоя бе Огнян Обрешков, а в детската версия, в която бирата бе пропусната победи Емил Ангелов.

Естествено важна част от събора бяха и дебатите за подкрепата на отбора, носещи името на голямата река през новия сезон. Вече е създадена и необходимата организация за предстоящия мач на „драконите“ с „Иртиш“ Павлодар на 6 юли, четвъртък, от 20 ч. на Градския стадион в Русе.