11 обиколки от по 650 метра ще направи днес от 9.30 часа в Парка на младежта русенецът Даниел Иванов, който от 10 април се впусна в предизвикателството да бяга благотворително всеки ден по седем километра в продължение на 100 дни, за да се наберат средства за обновяване на спортната база на Математическата гимназия. До края на маратона с кауза остават 18 дни, като до момента са събрани 8500 лева. Целта е 20 000 лева, с които да се закупят нови фитнес уреди за училището, което самият Даниел е завършил. 
В 82-рия ден от предизвикателството отново ще се включат ученици, бивши възпитаници и преподаватели от Математическата гимназия, както и спортни клубове. Освен това в последния ден - 18 юли, в Южния парк в София ще бъде организирано общоградско събитие с пикник и се надявам да достигнем половината от необходимата сума, която сме си поставили за цел, каза Даниел. А телефонното ни позвъняване го свари по време на вчерашното му бягане в столица. 
Желаещите да подкрепят благотворителната инициатива на русенеца могат да дарят средства по банковата сметка на училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“:
IBAN: 
BG03STSA93000006357513
BIC: STSABGSF

Основание: „ДАНИ“ (насочва средствата към фонда за кампанията)
А всеки, който иска да се включи със залози в предизвикателството, може да го направи на интернет страницата https://www.justgiving.com/crowdfunding/OutrunTheFund и във фесйбук страницата Outrun The Fund.