14-годишно момче с тежка криминална кариера добави в досието си осеммесечна присъда заради направен в Русе удар, при това не само в преносния, а и в буквалния смисъл на думата. Настаненото заради системни кражби в изправителния дом в тутраканското село Варненци хлапе често бягало и търсело начин да се прибере в Никопол. На 30 ноември миналата година бил поредният му опит. 
Обявеният за издирване беглец от интерната стигнал до Русе на стоп и докато се разхожда с шарещи очи по „Борисова“, видял на кръстовището със „Св.Георги“ да спира бял бус „Ивеко“, чийто шофьор слязъл без да го заключва. Тийнейджърът видял в това шанс и се намърдал на шофьорската седалка, а там го чакала усмивка от съдбата - ключът на автомобила бил на контакта. Без да губи време Ш.А. запалил двигателя и поел към центъра, но на кръстовището с „Мария Луиза“ минал на червен светофар и очевидци звъннали в полицията.
Екип на Първо РПУ тръгнал по улицата и след две минути се получил сигнал за „Ивеко“, което влязло срещу движението в еднопосочната ул.“Хан Кубрат“ откъм „Борисова“ и блъснало чакаща на червен светофар „Тойота“.
На свалилите го от буса полицаи злополучният шофьор казал, че е на 11 години, вероятно с надеждата да му се размине. Само че не станало така - справката показала кой е, какъв е и каква биография стои зад гърба му.
За делото младежът бе доведен от известното като затвор за малолетни изправително училище в Бойчиновци. Освен че трябва да изтърпи постановеното лишаване от свобода, той трябва да покрие чрез майка си над 500 лева направени при разследването разноски. Малък бонус за него е фактът, че от присъдата му е приспаднато времето, за което е бил в ареста.