Пътническият кораб „Русе“, който преди два месеца за последно отплава от понтона на „Дунав Турс“, вече е закотвен в белгийския град Антверпен. Новото му име е „Le ForMidable“ /“Прекрасен“/, но собственикът му Марк Геертс е оставил на корпуса и старото име.
Трудно се разделихме с нашия кораб, но се радваме, че новият собственик го използва по предназначение. От петък до неделя с него се правят кратки пътувания до Амстердам или Ротердам. На борда има четири конферентни зали, всичко останало е запазено. И всеки турист или участник в партита, които се организират на борда на „Le ForMidable“, вижда огромния надпис „ROUSSE“. В момента сме в най-активната част от туристическия ни сезон, наши кораби плават по Дунав, Рейн, Майн и Мозел и всяка реклама, свързана с Русе, за нас е чест и престиж, каза главният изпълнителен директор на „Дунав турс“ Катя Стоянова.
За първа година пасажерът „Ариана“ ще приключи навигационния сезон с круиз за български гости от Виена до Будапеща и през Пасау обратно до Виена. Романтичното пътуване се радва на много голям интерес и всички кабини са продадени още в началото на лятото.