През следващите пет години във „Витте Аутомотив“ ще бъдат наети на работа още 400 души, така че сегашните 800 души персонал да нараснат с 50 на сто до 1200. Това съобщиха представители на германската компания на вчерашната среща с ръководството на Русенски университет. Тема бе подготовката на инженери, необходими на компанията, реализацията на студентите и възможностите за съчетаване на обучение и работа във „Витте Аутомотив“. В презентацията си изпълнителният директор на фирмата д-р Христо Христов подчерта гъвкавите схеми на работа, които компанията предлага за студентите. По статистика много от тях, които не са от Русе, остават в града след дипломирането си именно заради добрата възможност за реализация.
Към момента около 200 от работещите във фирмата са с висше образование, а завършилите Русенския университет са 125 души, т.е. около 62%. Сред открояващите се специалности преобладават машинните инженери и електроинженерите, но има и служители, възпитаници на бизнес факултета, както и на юридическия факултет. Възпитаник на РУ е и изпълнителният директор на „Витте Аутомотив България“ д-р Христо Христов.
Производителят на автомобилни компоненти е една от многото фирми от региона, изпитващи трудности в осигуряването на нужните й технически кадри. През 2018 г. „Витте Аутомотив България“ ще чества своя 10-годишен юбилей.