Катастрофа между камион и мотоциклет отпреди пет години за пореден път влезе в съда. 
Инцидентът е от 16 август 2012 г., когато тежкотоварен „Камаз“, идващ от улица „Тича“, не спазва предимството и завива по „Петрохан“, като буквално отнася мотопед „Хонда Пантеон“. Ранен е мъжът, който кара моторчето, а седящата зад него жена буквално изхвърчава във въздуха и се блъска в къща край кръстовището. Последваха серия от дела, при които шофьорът беше наказан, а на жената беше изплатено обезщетение от 15 000 лева от неговия застраховател „ОЗК - Застраховане“ АД. 
Потърпевшата обаче подала нов иск за общо 20 000 лева, от които 3000 лева за влошаване на състоянието й за проблеми, за които вече е получила първото обезщетение и още 17 000 за настъпило депресивно разстройство.
Претенцията за трите хиляди съдът отхвърлил напълно, защото те касаели състоянието на тазобедрена става, двете раменни стави и лявото ходило, за които експертизата на вещото лице показало, че жената дори има подобрение в сравнение с предходното дело. Единственото влошаване било появата на коксартроза, но според експерта това може да се дължи на възрастови изменения и начин на живот, а не задължително на катастрофата. Относно оплакването, че жената не се е възстановила напълно, съдът също стъпил на експертизата, според която причината е, че пострадалата не е провела всички необходими рехабилитации. 
Психиатричната експертиза пък показала, че тя страда от посттравматичен ограничен мозъчен синдром и начеваща деменция заради черепно-мозъчната травма, а не от посоченото от нея депресивно разстройство. Затова този иск бил сметнат за частично основателен, още повече че лечението започнало с две години закъснение, което влошило нещата не по вина на шофьора. 
В крайна сметка съдът й определил 16 000 лева обезщетение и решил, че застрахователната компания трябва да й покрие и разноските по делото.