Двама калпазани, крали велосипеди в село Бръшлен, бяха наказани от Русенския районен съд съответно с eфективна и с условна присъда. Н.Т. бил със завършен 6 клас и с опит на подсъдимата скамейка, а Ш.А. явно все още не бил съвсем политнал по нанадолнището, защото не бил зарязал училището, а и получил първата си присъда. 
Животът не бил благосклонен към тях - и на двамата бащите са неизвестни, първият е загубил майка си, а на втория била на неизвестен адрес някъде в чужбина. 
Растейки безнадзорни, Н.Т. и Ш.А. лесно се отклонили от правия път и в крайна сметка стигнали до единственото логично в такива случаи място - съдебната зала в ролята на подсъдими. Конкретната причина била, че на 22 септември 2016 година заедно с още един съучастник - О.М., в Бръшлен откраднали три велосипеда. 
Естествено, били заловени и им се наложило да отговарят за постъпките си. Н.Т. и Ш.А. пожелали да сключат споразумение с прокуратурата, което съдът одобрил. Според него Н.Т. отива в затвора за 6 месеца при първоначален общ режим, а Ш.А. е наказан с 6 месеца условно с 2 години изпитателен срок. О.А. е съден по друго дело. 
Двамата са осъдени и да си поделят близо 1000 лева разноски, които в ОДМВР Русе направили за експертизи.