Нагъл шофьор оборудвал колата си със сини светлини и звукова уредба като на патрулките, за да си разчиства пътя. Край на новаторството му обаче бил сложен на 23 октомври миналата година, и то поради прекалената му самонадеяност. 
Докато се движил по ул.“Еленин връх“, пред него имало опел, а в близост и истинска патрулка. Тъй като искал да разкара опела от пътя си, Н.Р. пуснал сигнала и човекът в немската кола рязко отклонил вдясно и спрял, но така, без да иска, създал опасност от инцидент. Н.Р. никак не се впечатлил от наличието на полицаите, но за сметка на това те му обърнали сериозно внимание. 
Спрели го за проверка и така открили, че освен сигнализация има и синя лампа. По-подробната проверка показала и че не е карал колата си на годишен технически преглед. 
Веднага му написали акт, въз основа на който после нарушителят се сдобил и с наказателно постановление, с което го глобили с 200 лева и му забранили да шофира 6 месеца. 
Недоволен от станалото, той подал жалба в съда, но не се явил в съдебната зала, нито пък изпратил адвокат и като не направил дори опит да докаже твърдението си, че не трябва да бъде глобяван, съдът потвърдил санкцията.