Видеостената, на която ще върви мачът на „Дунав“ с „Иртиш“ в Казахстан, за която „Утро“ вчера съобщи, ще бъде монтирана в Парка на младежта зад Английската гимназия. Инициатор на фен зоната е клубът на привържениците „Дунав завинаги“, а организатори - клубното ръководство и община Русе. Подобна зона ще има и за реванша в Русе. Картината е договорена между „Дунав“ и „Иртиш“ и засега права за прякото й излъчване са договорени само с ТВН, но се водят преговори и с други телевизии.
Футболистите на „Дунав“ тръгнаха вчера за маратонско пътуване към мача утре на предварителния кръг от Лига Европа срещу „Иртиш“ в Павлодар. Играчите и спортно-техническият щаб се събраха в 8 часа пред стадион „Дунав“, след което поеха в добро настроение с автобус към Истанбул. В Града на Босфора те ще се прехвърлят на самолет за Астана, а оттам ще ги чака нов полет към Павлодар. Изнурителният път ще трае малко над 21 часа.
На автобуса се качиха добре познатите ни титулярни футболисти от изминалия сезон. На линия бяха и всички нови попълнения - Александър Конов, Христо Попадийн, Преслав Петров, Красимир Станоев, Андреас Васев.
Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов и изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков тръгнаха за Истанбул с автомобила на Петков и там ще се присъединят към отбора.
Футболистите бяха изпратени от неколцина верни фенове, които им пожелаха достойно представяне и добър резултат на стадиона в Павлодар. 
Мачът е утре от 17 часа българско време. Реваншът в Русе ще е на 6 юли от 20.