Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов разкри, че перспективата пред отбора му да играе в Лига Европа е променила драстично плановете за подготовка.
„Да, „Иртиш“ е отборът с международен опит, логично е да минава за фаворит, но нашият голям плюс е, че ще играем в евротурнирите. Няма да се предадем без бой! Тръгваме със 17 полеви футболисти и трима вратари. Единственият контузен е Олексий Ларин. Станислав Антонов е възстановен напълно. Да, няма да ни бъде никак леко срещу „Иртиш“ на стадиона в Павлодар, но и домакините да не си мислят, че ще им бъде лесно“, каза старши треньорът.
Той добави, че разузнаването на „Иртиш“ минало през разговори с „колеги, които работят в Казахстан“. Вероятно става дума за Стойчо Младенов, Анатоли Нанков, Станимир Стоилов-Мъри, Цанко Цветанов, които са част от щабовете съответно на „Кайсар“ и „Астана“.
Междувременно стана ясно, че старши треньорът на „Иртиш“ Димитър Димитров е променил за първи път схемата си на игра. До мача с „Кайсар“ /1:0/ отборът му бил позициониран в 3-5-2. Преди няколко дни обаче Херо се върнал за първи път от няколко месеца към 4-3-3.
Според специалисти той е получил от България достатъчно подробна информация, че силата на „Дунав“ е в обходните изненадващи маневри по фланговете и затова ще заложи срещу „Дунав“ на защита, подредена в класическия й по-затворен вариант.