Отборът на „Дунав“ ще тръгне към Казахстан за първия мач от предварителния кръг на Лига Европа срещу „Иртиш“ /Павлодар/ независимо какво решение ще вземе Спортният арбитражния съд в Лозана по жалбата на изхвърления от евротурнирите тим на ЦСКА-София, каза на пресконференция вчера изпълнителният директор на русенския клуб Ивайло Петков. 
Часове по-късно всички съмнения окончателно се разсеяха - арбитражът отряза жалбата на „армейците“.
„Билетите са купени и местата в хотела са резервирани. Казахстан е сложна дестинация. По принцип пътуването през Москва е по-удобен вариант, но нямахме никакво време за уреждане на транзитни визи. Затова отборът ще лети за Астана от Истунбул, след което ни чака вътрешен полет до Павлодар. Трябва да пристигнем към 11 часа местно време /8 българско/. Тренировката на 28 юни ще е от 20 часа казахстанско време /17 наше/“, каза Петков. Мачът на другия ден ще е в 17 българско време. 
Според него „Иртиш“ е класен отбор. 
„Работил съм съм с Димитър Димитров-Херо и знам, че поне физически, е подготвил тима си много добре. Лошото е, че първенството на Казахстан е в разгара си, докато ние все още нямаме официален мач. Важното е, че „Дунав“ запази ядрото си“, посочи изпълнителният шеф.
Той държеше да изчисти и „някои спекулации“ по казуса „УЕФА, ЦСКА-София, „Дунав“, Спортен арбитражен съд“.
„В началото на юни УЕФА изпрати писмо до нашия клуб със запитване имаме ли готовност да участваме в евротурнирите. На 19 юни получихме ново писмо с въпроса ще картотекираме ли футболистите. Отговорът ни бе утвърдителен със забележката, че ще действаме, ако получим покана за участие в Лига Европа. На 23 юни стана ясно, че ни канят да сме страна по жалбата на ЦСКА. Отказахме. Днес /вчера/ вече няма как да не сме страна по искането на ЦСКА пред КАС да бъде върнат в Европа. Искам да благодаря на Георги Градев и на неговата юридическа кантора „СИЛА“, която ни помогна с правно становище. Веднага държа да кажа, че писмото, което излезе в някои медии, като написано уж от ФК „Дунав“ до УЕФА, няма нищо общо с автентичното“, разясни Ивайло Петков.