Специалната награда на журито на традиционния фолклорен фестивал „Жива вода“, който се проведе до манастира „Св.Марина“ в село Каран Върбовка, беше присъдена на фолклорната група „Сандровските момци“ /на снимката/ от  Сандрово и на Петър Кирилов от село Медовина. Сдружение „Медовина“ от едноименното поповско село си тръгна от фестивала и с голямата награда „Жива вода“ за цялостно представяне.
За първи път бяха присъдени цели три награди за даровити таланти „Откритие“. Те бяха връчени на Габриела Михайлова от фолклорен танцов театър „Найден Киров“, Кристина Димитрова от русенското училище по изкуствата и Дуйгу Даудова от Общинския детски комплекс „Д-р Пангелов“ в Две могили. Наградата на кмета на Две могили Божидар Борисов, под чийто патронаж премина събитието, получи читалище „Искра“ в село Паламарца. 
Фолклорният фестивал „Жива вода“, който събра 600 участници край аязмото на манастира „Св.Марина“, се проведе за осми път. Той се организира от читалище „Развитие“ в Каран Върбовка и от община Две могили. Сред гостите беше зам. областният управител Валентин Колев, а отец Филарет отслужи специален водосвет.