Заловен е мъж, умишлено убил приятелката си в петък. Доколкото ни е известно мотивът е ревност и неразбирателство на тази основа, както и употреба на наркотици.

Това се разбра от извънреден брифинг на ръководителя на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова във връзка за разкрито убийство в столицата, предаде БГНЕС.

Заловеният и обвинен мъж, според прокуратурата, умишлено е убил на 23 юни приятелката си, с която е живял около 2-3 месеца. Убийството е извършено по изключително жесток начин - с множество удари по тялото с метален стик, след което е имало душене, нападателят е забил нож в областта на врата, има и дълбок прорез от средата на врата към гръкляна.

Съседите са чули шума ивиковете на момичето. Малко по-късно мъжът се обадил на своя позната, при която преди това известно време в живял - с нея и нейния приятел. Именно те по-късно подават сигнал за престъплението.

На тази своя позната, той показал с жест, че заклал приятелка си и да не говори. Тя не му повярвала, казала: дай да видя къде е и той я завел в стаята. Така тя вижда трупа, завит с одеяло, с кръв около него и върху трупа сложена плюшена играчка. Не е сигнализирала веднага, обадила се на нейния приятел. Прибрал се и се обадили на обвиняемия, опитали да го убедят, че трябва да се предаде. Той отишъл при тях същата вечер и те му казали, че ако не се предаде ще се обадят в полицията. Той вече бил видимо по-спокоен и каза, че в понеделник най-рано ще се предаде.

През нощта в петък срещу събота, те не успели да се свържат с него по телефона. Още същата нощ той заминал за морето и по пътя качил на стоп момче и момиче. В началото е бил мил и любезен, но след време при ямболско село е спрял колата на магистралата, под претекст, че ще иде до тоалетната. Сложил обаче бокс на ръката си, извадил момчето и го множество пъти го удрял. Изоставил ги е на магистралата и избягал. В съботния ден е задържан в Созопол.

Той е обвинен за убийството, задържан е за 72 часа и предстои прокуратурата да поиска постоянен арест от съда.