Въпреки че са родени през миналия век в периода 1920-1987 година, 93-те автомобила и мотоциклета, които пристигнаха в Русе за третия ретропарад от различни градове на страната, от Румъния и Швеция, не бяха загубили своя блясък и изглеждаха перфектно. Специално за събитието от музея на Форд Мото Пфое в София изпратиха реставриран автомобил от 1930 г. Отлично поддържаните возила бяха подредени на паркинга до сградата на НАП, където любителите на ретро автомобили имаха възможност да ги разгледат и да се снимат с тях. Преди това атрактивната група от стари излъскани возила дефилира по русенските улици и прикова погледите на минувачите. На голям интерес се радваха мерцедес и студебейкър от 1927 г., румънски тъндърбърг и търновски буик, соцвремената бяха представени с правителствена чайка, трабанти, москвичи, шкоди и дачии, както и типичните за отминалите времена мотоциклети „Балкан“ и MZ. И тази година до ветераните бяха строени екоавтомобили на бъдещето, които бяха представени от Русенския университет.
Голямата награда - Купата на кмета Пламен Стоилов, отиде при варненския колекционер Николай Колев за неговия „Мерцедес 190 SL“ от 1955 г. Той спечели и наградата на публиката, а призът на фондацията „Русе-град на свободния дух“ беше отреден на търновския колекционер Цанко Александров.
Доброто настроение на участниците и гостите поддържаха танцьорите от школа за суинг танци „Линдихоп Русе“ към Гейм спорт център и солисти от вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова при Общинския детски център за култура и изкуство.