Бивш полицай се е самоубил с личния си пистолет след катастрофа до Бяла. Инцидентът е станал миналия понеделник, но до вчера е бил пазен в тайна заради разследването. 
56-годишният Петко П. се пенсионирал в РПУ-Бяла преди осем години след безупречна служба. Причините за самоубийството засега са неизвестни, но негови познати коментираха, че катастрофата е била капката, която го е накарала да сложи край на живота си.
На 19 юни вечерта Петко се прибирал с колата си „Субару“ от Русе в Бяла, където живее семейството му, по второстепенния път от Борово. Малко преди полунощ на влизане в Бяла обаче той изтървал управлението на автомобила и се блъснал челно в стената на един от складовете в района.
На място пристигнали пътни полицаи от РПУ-Бяла. Униформените установили, че бившият им колега се е отървал без наранявания, но след като го проверили за алкохол, дрегерът показал над 2 промила. Петко започнал да се вайка, че колата му вече не ставала за нищо, а бил платил за нея 8000 лева. Полицаите го успокоявали, че по-важното е, че той е жив, а ламарините се оправят. След това седнали в патрулката да напишат акт за инцидента, причинен след изпито значително количество алкохол. Петко също се прибрал в колата си и след малко се чул изстрел. Униформените веднага изтичали до смачканото субару, където бившият им колега бил мъртъв с огнестрелна рана в главата. Трупът е откаран за аутопсия, по случая е образувано досъдебно производство.
По време на службата си в РПУ-Бяла Петко П. е нямал никакви провинения и много съвестно си е изпълнявал служебните задължения, казаха негови бивши колеги. На 48 години се пенсионирал, а в последните години работел в общинското предприятие „Комунални дейности“ в Русе. Директорът Стамен Савов вчера не бе открит за коментар.