Григор Димитров не успя да се класира за втори път в своята кариера за финала на тенис турнира на трева „Куинс Клъб” в Лондон. В изключително драматичен полуфинал първата ни ракета загуби с 5-7, 6-3, 2-6 от испанеца Фелисиано Лопес в повторение на финала от 2014, когато победител бе българинът. Днес двамата изиграха поредния страхотен сблъсък помежду си, който на няколко пъти бе прекъсван заради дъжд.

Първият сет бе изключително равностоен като и двамата тенисисти сервираха много солидно. Григор започна малко по-разколебано и още в първия гейм пред неговия съперник се откриха две възможности за пробив. Първата ни ракета показа хладнокръвие и удържа подаването си. Оттук насетне Димитров и Лопес доминираха при своите сервис геймове. Ключовият момент в сета дойде в гейм номер 11, когато опитният испанец реализира пробив, а след това безпроблемно приключи частта при 7-5 в своя полза.

Подобен сценарий се повтори и през втория сет, който отново бе решен от един пробив. След равностойно началото при 3-2 в полза на Григор срещата бе прекъсната за близо час, след като над Лондон отново заваля дъжд. След подновяването на играта битката между двамата продължи, като българинът определено не бе повлиян от дългата пауза. След няколко пропуснати възможности да пробие, в осмия гейм първата ни ракета най-после успя спечели подаването на съперника и да поведе с 5-3. Сервирайки за сета Димитров бе безпогрешен и с гейм на нула изравни резултата.

Още с началото на решителния трети сет двамата отново се захапаха в непрестанна битка. За съжаление най-добрият ни тенисист допусна твърде много непредизвикани грешки от бекхенд, което се оказа фатално. Въпреки че успя да спаси редица възможности за пробив, в шестия гейм шампионът от 2014 капитулира, което позволи на Лопес да поведе с 4-2. До края опитният испанец удържа победата и се класира за финала. По този начин той възстанови и баланса между двамата на 2:2 победи.

Иначе в утрешния финал 35-годишният испанец ще спори с хърватина Марин Чилич, който по-рано днес победи с 2-1 сета Жил Мюлер от Люксембург.