Завършени хрантутници преписаха излязлата първо в „Утро“ новина, че общината ще направи всичко възможно да монтира още 1000 седалки на Градския стадион за мача реванш от Лига Европа на 6 юли в Русе срещу „Иртиш“. Първо, хрантутниците не цитират източника си, както би трябвало да е по неписани етични правила, второ - дори фризират новината, че скамейките щели да бъдат 1500. Сиреч, вдигнали са бройката, за да изглежда, че топлата вода е тяхно велико откритие. Върхът на наглостта е, че преписвачите по веригата нататък цитират за източник вестник, преписал „Утро“!
Плагиатите, които се препитават от години с дописките на „Утро“, ще продължат да бъдат и занапред добре познатите медийни кърлежи. Нищо против, само нека да имат доблестта да посочат откъде точно крадат информациите си. Не че се надяваме да блеснат с някакъв остатъчен морал, но да им напомним отново и за всеки случай.
„Идеята беше за два сектора, но ще работим само по един, тъй като няма време. Ще сложим 650 сини скамейки. Те са вече тук. Най-долните редове ще са без седалки, защото от тях няма добра видимост към терена. Днес /вчера-б.а./ почваме с кофража, а през другата седмица ще стартира и монтажът. Секторът ще бъде готов до 2-3 юли“, обясни за „Утро“ директорът на общинското предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов.
Хайде, старт, време е за преписване!