Тежка катастрофа взе жертва на пътя малко преди Сливо поле откъм Русе. Инцидентът стана в четвъртък около 20.10 часа на около 4 км от градчето след челен удар между товарен автомобил и кола, чийто 43-годишен водач загина на място.
Камион „Волво“ с великотърновска регистрация бил натоварен с дърва в село Руйно, Силистренско, и пътувал към Свищов. На правия участък малко след Сливо поле срещу него се движил лек автомобил „Волво“ с русенска регистрация, който отивал към сливополското село Кошарна, където живеел загиналият шофьор З.Ю. По думите на водача на камиона Иван Русев колата внезапно навлязла в неговото платно и последвал жесток челен удар, от който тежкото возило навлязло на стотина метра встрани в слънчогледова нива, като се разминало на косъм от удар в дърво. Колата била отхвърлена в нива от другата страна на пътя със смачкана до неузнаваемост предница. 
„Бях в моето платно, не успях да го избегна изобщо. Сигурно е заспал на волана и ме удари челно, направо ми скъса моста. Имам късмет, че изкорених само малките дървета, като излетях в нивата. Добре, че не ударих голямото дърво, щях да умра и аз на място“, разказа 57-годишният шофьор на камиона.
По време на удара зад него е пътувала линейка, която спряла да окаже първа помощ на участниците в инцидента. Медиците обаче само са констатирали смъртта на водача на леката кола. След получен сигнал в 20.16 часа на място пристигнал екип огнеборци, който разрязал леката кола, за да извади тялото на загиналия шофьор. 
Алкохолната проба на шофьора на камиона е отрицателна. Причината за инцидента се изяснява от Пътна полиция Сливо поле.