Зекай Ташкън, който подхвърли по 5 евро на двама пътни полицаи от РПУ-Бяла, за да избегне глоба за забранено изпреварване, остава в ареста. 
На 19 юни малко преди кръговото кръстовище край Бяла шофьорът на бус Ташкън не искал да чака бавещата го колона и предприел незаконната маневра. Резултатът бил вдигната полицейска стоп палка. Единият от униформените му обяснил, че нарушението е за 200 лева глоба. Турчинът размахал две банкноти по 5 евро, а предупреждението да си прибере парите, защото ще има по-големи неприятности, не го спряло - той хвърлил валутата на лявата седалка на патрулката. 
Последвал арест, а вчера Окръжният съд му наложи и постоянна мярка за неотклонение задържане под стража с мотива, че чуждият гражданин няма постоянен адрес в България и може да се укрие или да извърши друго престъпление. 
Опитите на адвоката му да го измъкне под гаранция останаха безуспешни. Според него мярката не съответства на нарушението, клиентът му е признал за стореното, с чисто съдебно минало е и изобщо е човек с ниска степен на обществена опасност. Беше представена декларация от друг турски гражданин, пребиваващ постоянно на територията на България, че Зекай Ташкън може да отседне при него на тир паркинга на село Волово, където се предлагат и стаи. Според защитника, за да остане в страната обвиняемият, е достатъчно да му бъде отнет паспортът и да бъде пуснат под гаранция. 
Съдът обаче не прие тези аргументи, а се съобрази с казаното от прокурора, че става дума за тежко умишлено престъпление, за което се предвиждат до 10 г. лишаване от свобода и до 15 000 лева глоба и остави Зекай Ташкън в ареста да чака делото.