Не „Дунав“, а УЕФА изхвърли новия клуб /ЦСКА-София/ от евротурнирите, обяснява във Фейсбук специалистът по международно спортно право Георги Градев. След което добавя, че ще се изключи за известен период от социалните мрежи. 
„Доброто винаги побеждава“, вметва Градев с допълнението, че ще разкаже за кашата с евролицензите в „Господари на ефира“ /предаването беше излъчено снощи/.   
„Хората на Гришата /Ганчев/, които четат тук и звънят на Джуди Халваджиян /продуцент на „Господари на ефира/, искам да ги успокоя, че няма да плюя никого. Ще отговоря и на всички неудобни въпроси. Спете спокойно, научете се да мислите и спрете да бъдете манипулирани“, призовава Градев.
Той обяснява още, че няма защо да е на нож с ЦСКА-София, тъй като клубът „не ми дължи никакви пари“. Нямал личен мотив, а и името му не личало в списъка на кредиторите.
„За мен това е работа /след като е нает от „Дунав“ да защити интересите на русенския клуб/. В УЕФА не са идиоти, за да извадят /ЦСКА/ без основания. УЕФА не е БСФ /изписва умишлено БСФ - саркастичната препратка е Български смешен футбол/. Не съм писал донос, а правно становище за „Дунав“. Очевидно съм го написал добре, щом УЕФА отсъди в полза на русенци. Ако „Дунав“ не бяха писали на УЕФА, щяхме да загубим една квота. Новият клуб щеше да бъде изваден от УЕФА при всички случаи за нарушение на 3-годишното правило. Такива дела в УЕФА между заинтересовани клубове има всяка година“, обяснява Градев. 
Да припомним, че Спортният арбитражен съд в Лозана би трябвало да се поизнесе днес по втората жалба на ЦСКА-София, с която „червените“ искат да играят в Лига Европа срещу „Иртиш“ за сметка на „Дунав“.