Родителите на бъдещия първокласник Александър най-много от всичко искат да запазят усмивката му и да го гледат как расте. Защото 7-годишното момченце е с тумор в мозъка и се нуждае от спешна операция в немска клиника. Сумата, с която семейството разполага, обаче е недостатъчна и моли за помощ. 
Първите симптоми на тежкото заболяване се появяват още когато Александър е на две години. Тогава в рамките на седмица детето получава тежки епилептични припадъци от по 15-20 минути. След изследвания в неврологична клиника в София се установява, че причината е тумор в главния мозък, който притиска важни центрове. Следва спешна операция през март 2012 г. в „Света Ана“, която е извършена от покойния неврохирург проф.Бусарски. За съжаление туморът не е отстранен напълно, за да не се увредят жизнено важни функции на детето. 
Благодарение на силния дух на семейството, Александър се възстановява бързо и расте енергично и усмихнато дете до началото на тази година, когато отново започват епилептични пристъпи. 
След операцията всяка година му правеха ядрено магнитен резонанс, като нищо не показваше, че туморът расте. През април направихме консултация с проф.Герганов, който оперира в клиника в Хановер, а през юни още един по-детайлен ядрено магнитен резонанс, който показа, че туморът е пораснал двойно и притиска важни центрове, споделиха притеснените родители на Александър - Филипина Цонева и Камен Петров. 
Необходима е спешна операция в клиниката в Хановер, където разполагат с най-съвременната операционна техника. За това обаче е нужна сумата от 50 000 евро, която е непосилна за семейството. Всеки, който иска да помогне, за да запази усмивката на лицето на Александър, може да дари средства по банковата сметка, разкрита на името на майката: 
„Търговска банка Д“ АД
IBAN: BG13DEMI92401000191380
BIC: DEMIBGSF
Филипина Ненова Цонева