Тежка катастрофа по чудо се размина без ранени и жертви вчера малко преди 9.30 часа след разклона за Долапите край хижа „Приста“ в посока града. „Форд Мондео“ с разградска регистрация излизал от Долапите и дал мигач за обратен завой в посока Бяла, когато в него се забил „Фолксваген Голф 4“. След това голфът се блъснал в бордюра на разделителната градинка и се преобърнал по таван в тревата. Фордът пък се блъснал в същия бордюр и лявото му колело се откачило.
30-годишният водач на голфа успя да излезе сам през прозореца на преобърнатата кола. Екип на Спешна помощ го прегледа на място, но не установи наранявания. Пътуващите трима души във форда също са невредими. Екип на пожарната закачи обърнатата кола с лебедка и я изправи на колелетата.
Дадох мигач за ляв завой и тръгнах да се престроявам в лявата лента за обратен завой към Плевен, когато в мен изневиделица се блъсна фолксвагенът. Според мен той се движеше най-малко с 200 км/час, докато се е опитвал да ме изпревари, и затова момчето не успя да набие спирачки, каза пред „Утро“ 58-годишният шофьор на форда Цветомир Димитров от Русе. Колегата му с фолксвагена обаче твърдеше, че фордът му е сякъл пътя и той се е блъснал в него. Алкохолните проби на двамата шофьори са отрицателни. Причината за катастрофата се изяснява от КАТ.