Шефовете на ЦСКА-София явно няма да се примирят до последно с удара на УЕФА, който извади „червените“ от евротурнирите за сметка на „Дунав“.
Гриша Ганчев и хората му са задействали втора жалба пред Спортния арбитражен съд /КАС/ в Лозана. Наети от ЦСКА-София юристи на американската кантора „Winston & Strawn“ сезирали КАС в следобедните часове на 19 юни с искането отборът да бъде върнат в Лига Европа и да се изправи в първия предварителен кръг срещу „Иртиш“ /Павлодар/. Според някои източници Спортният арбитражен съд трябва да се произнесе утре.
Както вече писа „Утро“, КАС разгледа по принцип първата жалба от 29 май, след което бързо прехвърли казуса „по компетентност“ на УЕФА. Краткото обяснение на съда бе, че издаденият от БФС лиценз на ЦСКА за участие в евротурнирите е редовен. Прекрасно, но този лиценз влиза в противоречие с наредбите на УЕФА за прословутото вече тригодишно правило.    
Нататък вече се знае - европейската централа отстрани „червените“ от жребия и даде квотата на „Дунав“.
Близки до „армията“ сайтове съобщават още как ръководството на клуба възпряло разярени привърженици на „червените“ в идеята им да тръгнат за протестен митинг пред централата на УЕФА в швейцарския град Нион. Мотивът бил: „Не тръгвайте сега. Правдата ще тържествува и КАС ще се произнесе в наша полза!“
Дори се изразява надежда, че отборът ще играе с жребия на „Дунав“ мачовете срещу „Иртиш“.
Ако палачинката се обърне внезапно и за пореден път, циркът ще стане пълен и европейският футбол ще запише безпрецедентен случай в летописа на клубните турнири.
В историята ще остане и култовото обяснение на Борислав Михайлов. 
„ЦСКА при нас /в България/ не е нов клуб, а правоприемник на „Литекс“, но за УЕФА са нов отбор“, каза мъдро шефът на БФС.
Върху тази реплика може да се напише научен труд по управление на спортните дела с плоски административни финтове.