Пет години в затвора при строг режим ще изкара Деян К. от Малко Враново, който на 22 ноември миналата година наръга с нож в корема Метин Ю. Процесът срещу Деян приключил бързо, защото той се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата за по-леко наказание, както е по закон, което съдът одобрил. 
Двамата съселяни били добри познати, но максимата, че алкохолът не прощава, се потвърдила и във фаталната вечер, когато срещата им едва не завършила със смърт. Преди това Деян и негови приятели се почерпили солидно, същото направил и Метин Ю., но заедно с братовчед си. После двамата тръгнали към селския магазин и по пътя срещнали другата компания. Последвало спречкване, Деян извадил нож и наръгал в корема Метин. Не го стреснали нито свидетелите, нито братовчедът, който можел да помогне на Метин. Замалко не го убил, но лекарите си свършили работата и намушканият се върнал към живота. 
Срещата с Темида съвсем не е първа за изкласилия едва до начално образование Деян. В този случай освен че ще полежи зад решетките, може да му са наложи да плаща и обезщетение на Метин Ю., който има право да заведе граждански иск срещу него.