Лято е и с него идва желанието за промяна. Използвайте го рационално, за да направите някои малки ремонти, с които да освежите Вашето жилище в Русе и да върнете блясъка му. Ние ще Ви дадем идеи как да го направите.

Съживете дървените повърхности – врати, маси, столове, шкафове и дворни огради се износват бързо и сигурно вече виждате по тях следите от употребата им. Можете да подновите покритието им с боя или лак и така лесно, с малко средства да възстановите тяхната визия. Ако обичате да рискувате, бихте могли да използвате и по-ярки цветове, вдъхновени от новите тенденции. Повечето съвременни бои са екологични, почти без мирис и съхнат бързо. Ако се налага, предварително почистете повърхностите, които ще боядисвате, от старата боя и ги минете с подходящ грунд.

Нов живот и за металните мебели – градинското или домашното обзавеждане от метал ще върне блясъка си с бои, които го обновяват, предпазвайки го същевременно от ръждата. Повечето от тях се нанасят директно върху основата, но има и такива, за които също се налага полагане предварително на грунд. Ако металните повърхности са много ръждясали, първо се изтъркват с четка, за да се отстранят неравности от повърхността им.

Превъзходен вид за таванските греди – поправката и възстановяването на видимата подпокривна структура от стари дървени греди, макар и труднодостъпно за работа място, ще промени стила на дома Ви. Много от гредите в старите къщи са дялани на ръка, сглобявани са по между си по уникален начин и могат да се превърнат в един изключителен декор. Те могат да се оставят в естествения патиниран цвят на дървото, като само се минат с безцветен лак, или да се боядисат „небрежно” за постигане на определен ефект.

Ново излъчване на ламперията – много от българските домове имат дъсчени стени в естествен цвят. С малко усилия те могат да се модернизират и да се впишат в съвременните концепции за интериор. Ето някои от вариантите:

-да се оцвети ламперията в модерния напоследък мишо-сив цвят или в патинирано бяло, за да се внесе повече светлина и съвременен облик в помещението.

-дъските да се покрият изцяло с акрилна боя в актуални наситени краски

-дървото да се състари умишлено и да се остави да изглежда естествено.

Преди да започнете който и да е от тези варианти, първо трябва да изтъркате повърхността на дъските с шкурка. С нея почистете и фугите в ламперията. После отстранете праха и избършете дъските с влажна кърпа.

5. Преоткрийте тапетите – съвременната тенденция за стените привилегирова създаването на мизансцен. Облицова се част от стена, за да се приобщи към кът в салона, покриват се колони с тапети или се декорира антрето с тях, като се поставят в рамка, подобно на картина...Тук полето за проява на фантазията Ви е безгранично! Производителите влизат в тон с новите дизайнерски претенции и на пазара ще намерите богат избор от тапети – истински художествени произведения на изкуството.