„Българско изкуство от 80-те години на 20 век“ - това е общото название на експозицията, която е подредена в централната зала на Художествената галерия. До края на месеца русенци и гостите на града ще видят там живописни и графични творби от фонда на галерията, които са създадени през последните две десетилетия на миналия век - период, в който в колекцията на РХГ постъпва най-голямото количество творби за цялото й съществуване. 
Сред живописните платна се открояват работи на Снежина Попгенчева, Тодор Филипов, Марко Монев, Петър Попов, Янаки Кавръков, Ивайло Мирчев, както и на Володя Кенарев и Николай Караджов. 
В областта на графиката и рисунката многообразието от стилове се доказва през творбите на Стоян Венев и Лъчезар Танев, но също и на Стоян Стоянов-Течи, Любомир Йорданов, Стоян Цанев, Пламен Монев.
В изложбата присъстват и две картини, подарени на галерията от Нешка Робева миналата година - неин портрет, рисуван от Светлин Русев по повод Олимпийските игри от 1986 г., и картината „В ателието“ на Йордан Кацамунски.