Русенската фирма „Дунав“ спечели обществената поръчка за санирането на блок „Люляк“ на централната уличка „Алеко Константинов“ 12. Това става ясно от сключения на 16 юни договор между кмета Пламен Стоилов и шефа на фирмата Борислав Панайотов. Обществената поръчка за санирането на блок „Люляк“ всъщност е първата процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните дейности за жилищна сграда в Русе, след като националната програма за саниране беше отпушена с гласуването на още 1 милиард лева. 
Четириетажната жилищна сграда е построена през 1963 година с полуподземен и тавански етаж, като на всеки един от жилищните етажи са разположени по два тристайни апартамента. Тя е монолитна, с тухлени зидове. Покривът е амортизиран, а цялата дограма е дървена. Кооперацията не ползва централно парно отопление, но е изградена газоразпределителна мрежа, от която са захранени две жилища. 
За санирането на блок „Люляк“ са предвидени 87 758 лева, а срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е 42 дни и започва да тече с откриването на строителна площадка. Кооперацията е една от 17-те жилищни сгради в Русе, чието обновяване трябва да стартира тази година. По този начин над 1500 домакинства ще се възползват от възможностите, които програмата предоставя за безплатно реновиране на домовете.