УЕФА и ФИФА ще се заемат с разследване на БФС заради кашата около евроодисеята на ЦСКА-София, съобщиха вчера електронни издания.
В случая не става дума за някаква новина, а за логичен ход, предречен от „Утро“ в поне две публикации по темата. В тях посочихме, че вината не е в ЦСКА, а във факторите у нас, издали лиценз на клуба за игра в Първа лига, а и в Европа. 
Европейската централа има отдавна приета нормативна база, в която се казва, че новосъздаден на практика клуб без 3-годишно присъствие в професионалния футбол не подлежи на лиценз - нито за елита в съответната държава, нито за евротурнирите. 
В посочените предходни публикации на „Утро“ казахме още, че от БФС ще се опитат да си измият ръцете пред ЦСКА с „лошите“ от УЕФА и ще отронят скръбно: „Това можахме, това направихме“. Нещо такова правят например политиците, които често се крият зад лъжата „Така иска Брюксел“.
Веднага след като „Дунав“ бе вкаран в жребия, ЦСКА реагира с декларация срещу „беззаконието на УЕФА“. Пледоарията включваше още сканиран документ, на който се вижда разрешителният лиценз на „червените“ за участие в Европа. Хубаво, ама лицензът е подписан и подпечатан от БФС. За пред УЕФА. Която обаче не признава такива трикове при неспазване на 3-годишното правило.
Та според наши електронни медии фактори в УЕФА провели веднага разговор в Нион с вицепрезидент на БФС. Въпросът бил как е възможно София да издаде лиценз на клуб, който няма право да играе в евротурнирите до 2019 година. Не се цитира никакъв отговор.
А историята става наистина много тъжна. БФС парафира нищожен лиценз на ЦСКА, а УЕФА може да си помисли какво да прави сега с лиценза на нашата централа. 
За ЦСКА остава само утехата да съди евентуално БФС за пропуснати ползи по параграфа, че е подведен от родната централа.