Община Русе реагира светкавично на новината, че футболистите на „Дунав“ ще играят в Лига Европа. На извънредно заседание вчера бяха набелязани спешни мерки за подобрения на Градския стадион преди двубоя с казахстанския „Иртиш“ на 6 юли в Русе. Първият мач в Павлодар ще е на 29 юни. 
Най-важната новина за феновете е, че двата сенчести сектора вляво откъм клетката за гостуващи привърженици ще бъдат оборудвани с нови седалки, които ще отговорят на всички изисквания на УЕФА, научи „Утро“ от председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. По тези скамейки ще се работи с такава бързина, че да са готови за зрителите до мача на 6 юли.
При посещението си в Русе преди време шотландският комисар на УЕФА отбеляза, че двубоите в евротурнирите могат да се наблюдават само от лица, подсигурени с пластмасови седалки с височина на облегалките до 30 сантиметра. Към момента на визитата му Градския стадион разполагаше с 6000 такива места. С новите два сектора капацитетът на съоръжението ще се увеличи с 1000 седалки. 
Според сигнали от ръководството на „Дунав“ няма съмнение, че мачът реванш ще се играе в Русе.
Другата набелязана мярка е да се отвори врата откъм „Булстрад Арена“. Този вход-изход ще бъде предназначен само за официални лица. За тях ще бъде обособен специален паркинг.
Ще се поработи допълнително и за модернизация на зоната за официални лица в сектора под козирката. По план ВИП-зоната трябва да е в сектора откъм тунела, но по нея ще се действа по-късно. 
В сектора с козирката ще бъдат създадени и по-добри условия за медиите, тъй като в момента повечето репортери работят в полеви условия, а единствената кабинка се ползва приоритетно от коментаторите на „Диема“.
„Поздравявам общината за всички предприети мерки. Виждам, че всички искат да направят така, че Русе да не се излага пред гостите от Казахстан. Пожелавам успех на „Дунав“ в Лига Европа“, заяви пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров- Кулеманс.
Той пък определено заслужава благодарности, че винаги е на разположение на ФК „Дунав“ и че помага на всички фронтове не само с лобиране пред централата в София.