Русе е поредната спирка на кервана на най-продавания пикап в Европа - “Форд Рейнджър”. Четири екземпляра от доказания универсален боец с различна моторизация пристигат в представителството на “Мото-Пфое” на бул.”Липник” 77 и ще бъдат на разположение за тестово шофиране в сряда и четвъртък, 21 и 22 юни. 
Срещата с рейнджърите ще бъде съпътствана с презентация на модела, избран за Международен пикап на годината през 2013 година с рекорден резултат, а в тестовото шофиране е включен и офроуд участък.
Новият “Форд Рейнджър” поставя високи стандарти в сегмента на пикапите с безпрецедентна смесица от солидни възможности, качество на изработката и модерни технологии.
С водещата си в класа способност да гази до 800 мм във вода и с 230 мм просвет, той е проектиран да се справя с най-екстремните терени с лекота. Водачите на “Рейнджър” се чувстват уверени, когато поемат по стръмни участъци, офроуд терени или преодоляват водни препятствия.
Пригоден за всякакви условия, новият “Рейнджър” притежава безкомпромисна безопасност - максималните 5 звезди от Euro NCAP, водещи технологии в помощ на водача, избираемо 4х4 с режим на превключване в движение. С 1.3 тона товарен капацитет, 1.8 куб.м товарен обем и 3.5 т максимално тегло на прикачения товар, “Рейнджър” надеждно превозва всякакви товари. 
Впечатляващата сила, способност и капацитет за товарене и теглене са възможни, благодарение на мощните и ефективни 2.2- и 3.2-литрови TDCi дизелови двигатели, съчетани с 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия. Двигателите със 130, 160 или 200 к.с. осигуряват на клиентите на Ranger печеливша комбинация от мощ и ефективност във всички условия и изпълняват обещанието на “Форд” за удоволствие от шофирането. 
Стилният нов интериор създава още по-комфортна, модерна и наподобяваща лек автомобил атмосфера. Системата SYNC 3 предлага на водачите възможност да управляват климатика, музиката и навигацията с лесни гласови команди. 8-инчовият тъчскрийн обогатява с още възможности за команди с допир. 
Новият Ranger осигурява ниво на рафинираност, нехарактерна за сегмента на пикапите. Инженерите на Ford са настроили окачването за повече комфорт и още по-доброто му управление и са го оборудвали с модерни шумозаглушаващи материали и подобрена изолация за постигане на едно от най-тихите и комфортни купета в класа. 
“Рейнджър” оглавява продажбите сред пикапите в Европа две поредни години - 2015 и 2016.
След фейслифта автомобилът е още по-мощен, луксозен и удобен. Най-важните промени за фейслифта са: повече мощност от двигателите; автоматик за новото Limited; по-агресивен и модерен екстериор - нова решетка, нов цвят; по-луксозен интериор с 8-инчов дисплей, ел. серво усилвател на волана, тих и с по-малко вибрации.
С новия екстериор “Форд Рейнджър” е по-агресивен от всякога. Интериорът пък осигурява комфорт като при лек автомобил и това го прави чудесен спътник в ежедневието, независимо че не се налага всеки ден да тегли и пренася тонове товари.
С фейслифта “Рейнджър” се оборудва и с камера за задно виждане, която е изключително полезна както при паркиране, така и при закачане на товар с теглича. Освен практичността, 8 инчовият дисплей допринася за луксозния и функционален кокпит.
Пикапът е с 4 нива на оборудване (XL, XLT, Limited, WildTrak), 3 различни мощности (130,160, 200к.с.) и 2 двигателя (2.2 TDCi, 3.2 TDCi).
Най-високото оборудване WildTrak е най-желаният вариант. Той привлича с лукс, мощност и универсалност. С него ще бъдете уверени както в офроуд обстановка, така и в града.
Внимание заслужават и трансмисиите. Те са две - автоматична и механична, като и двете са с шест степени.
Въпреки завидната мощност на модела и многото комбинации между двигатели и трансмисии, “Рейнджър” е с малък апетит. Разходът на гориво е 6.7 при 160к.с. и 8.8 при 200 к.с. с автоматик. Високият въртящ момент в комбинация с автоматична скоростна кутия е изключително подходящ за офроуд трасе. Придвижването става без никакво напрежение за водача и автомобила.
Задвижването е три типа, които могат да се превключват в движение със специален бутон в кабината. Така може да се избере най-подходящият режим - 2H, 4H, 4L.
Офроуд пакетът включва метален протектор под двигателя и резервоара, плюс електронна блокировка на задния диференциал (чрез бутон). 
Проходимостта на модела се контролира с едно движение и то без спиране на автомобила. Чрез бутон превключваме от 4х2 на 4х4 и на бавни скорости. В комбинация с асистента при спускане офроудът става детска игра. Тествахме автомобила по офроуд трасе с шофьори, които никога не бяха карали офроуд и с помощта на системите те се справиха без проблеми и напрежение, посочват производителите.
Спокойствието на борда идва от многобройните асистиращи системи, които правят “Рейнджър” най-безопасния пикап в Европа и единственият с 5 звезди на EuroNcap.
Към тези добродетели “Рейнджър” добавя още едно качество - достъпност. Цената му започва от 48 400 лева с ДДС за модификацията XL.
Повече подробности за автомобила, както и за тестовете му в Русе може да получите на телефони 082 845 521 и 0878 444 249.          У