Кметът Пламен Стоилов и неговата заместничка Наталия Кръстева се срещнаха с тримата ученици от Математическата гимназия, които ще участват в Международната олимпиада SIMOC. Йордан Петков, Константин Георгиев и Станислав Григоров ще представят Русе в Сингапур от 14 до 17 юли тази година. Русенските шестокласници спечелиха това право в предварителния кръг, където се състезаваха с 22 000 ученици от 19 страни и получиха медали. Това е първото участие на математици от гимназията в едно от най-трудните и престижни състезания SIMOC, където участват само медалисти. 
Кметът Стоилов сподели убедеността си, че Математическата дава отлична подготовка и пожела на русенчетата да бъдат уверени в знанията си. Ръководителката на младите математици доц.д-р Илияна Раева от Русенския университет разказа, че учениците решават усърдно задачи всеки ден и по 6 часа дневно се упражняват. 
В края на срещата кметът подари на шестокласниците знамето на община Русе, пожела им да се представят достойно и преди всичко да се забавляват, като ги покани на среща и след олимпиадата.