Млад висшист застана на подсъдимата скамейка заради притежание на наркотици за 12,56 лева. Делото срещу Белгин Б. започна в Районния съд и щеше да приключи, ако адвокатът му не беше пожелал да разпита лично вещото лице, извършило експертизата на забранените вещества. 
За сметка на това през свидетелската банка минаха всички, имащи информация по случая. Разпитите започнаха с показанията на полицаите, завели преписката срещу младия мъж. Те обясниха, че са попаднали на него при акция на 19 срещу 20 февруари миналата година. 
В МВР имали информация, че вечер на паркинга на Левента се събират наркомани. Органите на реда решили да развалят сборището и отишли на място с цивилни автомобили. При проверката на Белгин Б. намерили у него жълта пластмасова капсула от шоколадово яйце, в която имало марихуана, а в найлоново пликче в джоб на горнището на анцуга му открили и метамфетамин. 
Белгин Б. обяснил, че е намерил капсулата на земята на самия паркинг и я взел, без да погледне какво има вътре, а анцугът също така случайно открил в село Смирненски, прибрал го и го облякъл, без да му провери джобовете. По-късно в районното управление обаче заявил, че е купил дрогата от жител на квартал „Чародейка“. 
Показания даде и Сали С., приятел на Белгин, който е бил с него по време на проверката. Той отрече да са употребявали наркотици. Отишли на Левента просто ей така, защото искали да излязат навън, но да не сядат в заведение. Младежът беше категоричен, че анцугът не е бил върху Белгин, а на задната седалка на колата на подсъдимия, в която ги е намерила полицията. 
Делото можеше да завърши бързо, но заради наближаващата съдебна ваканция и отпуск на адвоката още от 6 юли и до края на август то беше отложено за 3 октомври.