Футболистите на „Дунав“ завършиха 2:2 срещу „Берое“ в Стара Загора в първати си контрола преди новия сезон. След мача „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.


- Веско, какво видя като игра след подготовка от едва три-четири дни?
- Не очаквах много, тъй като бях предупредил момчетата да не се влагат максимално, за да не получат мускулни травми предвид едва няколкото тренировки през седмицата. Като за първи мач съм доволен от показаното, още повече, че започнахме в доста променен състав с няколко нови попълнения в него. Да имаш на разположение шестима нови футболисти и да направиш 2:2 в първа проверка срещу добър отбор като „Берое“, не е малко. Имахме достатъчно голови положения и спокойно можехме да победим. Но на този етап ме интересува преди всичко  как изглеждаме като игра. Затова и леко се зачудих от реакцията на домакините, които почнаха да се оправдават и да обясняват на висок глас, че не можели да разчитат на двама основни футболисти. Е, ние пък бяхме без трима титуляри и като за начало, пак повтарям, съм обнадежден. Когато се работи правилно, резултатите ще дойдат. Винаги съм казвал - по-добре да губим контролите, а после да печелим официалните мачове. 
- Като стана въпрос за проверки, къде ще е следващият двубой с „Етър“?
- В Трявна на 23 юни.
- Как се вграждат новите момчета?
- Работят добре. Ето, преди малко Андреас Васев и Димитър Георгиев останаха след тренировката, за да се потрудят допълнително. 
- Има ли играчи със здравословни проблеми?
- Само Олексий Ларин не е пълноценен, но се надявам, че скоро ще бъде възстановен.
- Може ли да се каже, че селекцията е приключена?
- Да.
- Футболна България пламна покрай казуса кой отбор трябва и ще играе в Европа - „Дунав“ или ЦСКА-София. Как разчиташ тези странни сигнали?
- Аз продължавам да се надявам, че ние ще сме четвъртият български представител в евротурнирите. И имам усещането, че се случи. Почти съм сигурен даже.
- Тези разнопосочни новини с „Дунав“ в Европа и „Дунав“ аут как се отразяват на футболистите?
- Много ясно, че им влияят. Долавям у тях едно леко разколебаване. Променят се и нагласите, но каквото и да стане, трябва да се съхраним психически. Да направим добра подготовка, пък нататък каквото стане.