Русенските пилоти защитиха името си в третия кръг на държавното първенство по автомобилизъм на затворен маршрут „Гранд при Русе 2017“. Силно променливото време с дъжд на почивки постави на изпитание участниците и зрителите, но зелените тераси-трибуни около пътен възел „Христо Ботев“ отново бяха пълни с хиляди фенове на моторните спортове.
Искрен Веселинов стана шампион в клас „Спорт“. На второ и трето място след пилота на „Хобикар“ /Русе/ завършиха Александър Димитров от Елена и младият състезател от Мартен Михаил Симеонов. Веселинов бе зад волана на „Хонда Сивик“. Павел Шенков и Огнян Патенов се класираха четвърти и пети. 
Първото място в клас „Свободен“ бе спечелено от Иво Иванов. Ивайло Христов финишира втори, а Велизар Ганев - четвърти. Трето време в този клас даде румънецът Фабрицио Броги. 
На старт в клас „Туринг“ застанаха едва 7 автомобила, но от тях успяха да завършат само 4. Голямата радост в тази надпревара бе за 69-годишния бургазлия Стоян Апостолов. Неостаряващият и неизменен участник в Писта Русе Апостолов стана втори със своята любима „Хонда Сивик“. Бай Стоян се предаде този път пред младостта. Куриозното, че с титлата в класа се поздрави  едва 18-годишният софиянец Иман Влъчков, който вършеше чудеса допреди няколко сезона като талантлив състезател в картинга. Една проста сметка показва, че Влъчков може да е дори правнук на бургаския ас Апостолов!
Третото място в класа остана за Красен Василев.
Голямата интрига в клас „Макси“ бе в спора между Константин Маршавелов и Пламен Камбуров. Друга конкуренция те нямаха, тъй като през тази година основните им съперници Илия Царски и Румен Дунев не заявиха участие на Писта Русе.
Изненадата в съботната генерална тренировка бе най-доброто време на Камбуров. Тръгнал от най-удобното място в стартовата решетка, Камбуров се опита да защити позицията си, но непримиримият Маршавелов започна да прави все по-бързи обиколки и скоро изпревари опонента си. Пламен Камбуров не се предаде и отговори на предизвикателството, като успя да влезе на два пъти в калник до калник до колата на съперниковото „Мицубиши Лансер“. После авансът на Маршавелов нарасна на две секунди, но Камбуров отново се върна в играта. И тъкмо когато изглеждаше, че ще опита решително изпреварване, направи груба грешка при един от завоите, колата му се завъртя и застана напречно на трасето. Хубавото бе, че долитащият отзад друг пилот майсторски успя да избегне удара.
В крайна сметка Камбуров имаше солиден аванс пред кервана зад себе си и успя да завърши без проблеми на второто място. Титлата заслужено бе за Маршавелов. 
Кръгът мина при стегната организация, дело на екипната работа между „Русе кар Моторспорт“ на Росен Даскалов, община Русе и полицията. Официалният старт бе даден от зам.-кмета Димитър Наков, който награди и част от призьорите. 
Сред официалните гости беше председателят на федерацията по автомобилен спорт Владимир Илиев. 
„Силно вярвам и се надявам Русе да е домакин скоро на състезание от европейски мащаб“, заяви Росен Даскалов.