Опасно шофиране, хвърлен камък по спортен автомобил, рев на двигател, скъсани нерви и разменени удари - това е поредната история на необуздано поведение на пътя и извън него, която свършва в съдебната зала. 
На 8 септември двама русенци разпускали в заведение на ул. „Юндола“ в кв. „Здравец“. По нея, в посока „Липник“, минал с висока скорост и оглушителен рев на тунингования си двигател лек автомобил и завръзката на бъдещата неприятна история била налице. 
Хората се възмутили от скоростта и шума и се притеснили, че играещите в близост деца не са в безопасност. Малко по-късно същият автомобил със спортни амбиции се върнал по улицата. Тогава един от мъжете в заведението - Г.К., метнал камък по него и извадил точно око и сигурна ръка. Не след дълго гневният шофьор Р.К. се върнал с подкрепление - познатия си В.Т., с когото дружно набили Г.К. Боят бил придружен от цветисти псувни и обиди и тюхкане, че отмъстителите нямат пистолет, за да решат веднъж завинаги въпроса. 
Още на следващия ден Г.К. си извадил медицинско и пуснал тъжба в прокуратурата за нанесена лека телесна повреда. 
Съдът глобил шофьора с 3000 лева, а приятелят му - с 1000. Освен това Р.К. ще трябва да плати и две обезщетения на бития - 1500 лева неимуществени вреди за ударите и 1000 лева за обидите. 
Двамата биячи трябва да платят и разноските по делото на опонента си. Присъдата може да се обжалва.