Звучната българска народна песен „Вечеряй, Радо“ събра на сцената в голямата зала на Доходното няколко поколения русенски хористи. Детският хор „Дунавски вълни“ към Общинския детски център за култура и изкуство, дамската камерна хорова формация със същото име и русенки, които са пели преди десетилетия в състава, се събраха, за да изпълнят под ръководството на диригентката Весела Тодорова това красиво произведение. С концерта в събота бе отбелязан 70-годишният юбилей на хора, името на който дава един от най-бележитите му диригенти - маестро Антоний Николов, под палката на когото съставът израства от обикновена градска пееща формация до хор, конкурентен на именития някога Хор на Българското национално радио с диригент Христо Недялков. 
В програмата на концерта в събота преобладаваха български песенни творби. Диригентката Весела Тодорова и хористките получиха множество поздравления на живо и във вид на адреси от кмета Пламен Стоилов, от различни хорови формации в страната, от предишния диригент на състава Пламен Георгиев и други почитатели на изкуството им.
На сцената бе поканена и внучката на Антоний Николов Руслина Александрова, която с вълнение разказа за своя именит дядо, посветил живота си на „Дунавски вълни“. 
Тържествено бяха изпратени и пет абитуриентки от формацията, за които момичета от състава бяха приготвили дълги емоционални слова. 
Накрая всички заедно изпяха „Многая лета“, като към хористите се присъедини и публиката в залата.