Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е казал на съотборниците си от португалския национален отбор, че напуска Кралския клуб, съобщава Marca.

„Напускам Реал Мадрид, няма връщане назад”, е заявил португалецът, цитиран от испанските Marca и AS. A Bola вчера оповести новината за категоричното желание на Роналдо да си тръгне от Реал, което взриви футболния свят.

Решението на четирикратния носител на "Златната топка" е свързано със събития около него, а именно обвинението от испанската прокуратура за умишлено укриване на данъци.

Припомняме, че Роналдо бе обвинен от испанската прокуратура в незаконно и умишлено укриване на 14,7 милиона евро данъци от държавата. Контрактът на четирикратния носител на "Златната топка" с Реал Мадрид е до края на юни 2021 г. Той премина в Реал през 2009 г. от Манчестър Юнайтед и оттогава вкара 406 гола в 394 мача. С фланелката на "белия балет" спечели три пъти Шампионската лига, по два пъти вътрешното първенство и Купата на Испания, Суперкупата на УЕФА и световния клубен шампионат и веднъж - Суперкупата на Испания.

Кандидати за него са Пари Сен Жермен, Монако, Манчестър Юнайтед и китайски клуб.