Просторно светло помещение, в което се намира място за всичко - за майсторене на оригами и за решаване на задачки, за подреждане на лего и сглобяване на причудливи конструкции, за сядане на пода с книжка  или за рисуване на специални стативи. Пространствата на образователен център „Диалог“ посрещат малки и по-големи русенчета с много светлина и с пастелни тонове на интериорите, но и с много топлота и сърдечност на хората, които са се обединили в едно: че за тях това, което правят, е кауза. 
След дългогодишен опит в системата на образованието осъзнах, че посоката, в която се движи българското училище, не е моята посока, казва Цветелина Цветанова, която е създател на център „Диалог“. Учениците на Цветелина печелят стипендии, конкурси, награди и това логично я радва. Но й идва в повече това, което тя нарича „законовото превръщане на учителя в чиновник“ - според нея то доубива образованието. В търсене на свой вариант тя прави смела стъпка - заедно със съмишленици създава образователна школа като „алтернатива на онова, което не харесвам“. 
Тя и колегите й са убедени, че с успешна методика на работа и с добър екип могат да постигнат окуражаващи резултати. Очевидно център „Диалог“ притежава и двете компоненти. Защото сега, след година работа, екипът се поздравява с високи резултати на матурите на учениците, които са се подготвяли тук, и на изпитите за външното оценяване за седмокласниците. 
Всеки от преподавателите в школата е професионалист в своята сфера, доказал се и с желание да се развива, за да помага на децата да бележат нови и нови постижения. Свободата да бъдеш себе си, да реализираш ценностите и убежденията си, това е нещото, което ни събра да работим заедно, казва Цветелина Цветанова. И представя колегите си: „Даниела Станева е един от най-добрите начални учители в България, обучител по над 20 програми към различни организации, нейна идея е Дървото на четенето - децата описват прочетена книжка на листче и го поставят в клоните на дърво от крепова хартия. Гергана Кръстева е математик и физик, неуморна, отдадена на национални каузи, организира лагери и образователни екскурзии. Арх.Орлин Неделчев освен архитект е колекционер, киноман, художник, един от инициаторите на изграждане на паметник на Левски в Русе, а напоследък стана известен с превода си на френския комикс по романа „Под игото“ и със списанието за комикси „КИК“. Орлин води уроците по рисуване, комикс, шарж и карикатура при нас“
Самата Цветелина Цветанова е първият български учител с номинация за световната награда Глобал тийчърс прайз, докторант по общо и сравнително езикознание, вдъхновител на смислени идеи, които палят нейните ученици за родолюбиви и благотворителни каузи. И Цветелина, и Гергана имат признанието на свои ученици - носители са на титлата „Посланик на свободния дух в училище“. С други думи, образователен център „Диалог“ събира на едно място вдъхновители, не просто учители.
Сега, когато за повечето деца отшумяват училищните приливи и отливи, като вече отстъпват на заден план стремежите за повече знания по определени дисциплини, „Диалог“ е широко отворен за ваканционни занимания. При нас се записват предимно по-малки деца, но няма да върнем и никого от по-големите - а сме сигурни, че всички ще намерят по нещо интересно, което не просто да запълни лятото им, а да го направи интересно и запомнящо се, казва Цветанова. 
За ваканционните дни центърът предлага почасови, полудневни и целодневни занимания. Момичетата и момчетата ще рисуват комикси и шаржове, ще се впуснат в театрални приключения, ще изработват украшения и играчки от текстил или хартия. Подготвя се гостуване при тях на поетесата Мария Донева, която е известна с нейните кукли от плат - тя ще научи русенчетата как да си направят заек или друга мека животинка, но със сигурност ще ги увлече и със своята звънлива поезия. Друго гостуване на специалист по кетъринг ще научи децата на основните правила на сервирането и на етикета на хранене. Предвидени са спортни игри на открито и разходки из централната част на Русе, където децата ще научават много нови и интригуващи истории, свързани с паметни места и сгради. 
А ученето? Ученето се отлага за наесен! 
Всъщност, не е точно така - защото покрай всички забавления и развлечения децата неусетно ще си припомнят знанията по един или друг учебен предмет, ще четат и ще пишат, уверяват от център „Диалог“. Хубавото е, че през лятото приемаме деца не за определен период, а за цялата ваканция, добавят те. И припомнят телефоните, на които родителите могат да се обадят и да си решат важен проблем с лятото на чедата си: 0888 411 776, 0887 199 195 0889 387 887 и 0888 208 906.