„Тука има - тука нема“ - в тази полукриминална игра вкара „Дунав“ УЕФА. Вчера в ранния следобед на официалния сайт на централата русенският тим  беше посочен като участник в първия предварителен кръг от втория по сила турнир на континента. 
Изпълнителният директор Ивайло Петков обаче не бързаше с празнуването. „До края на деня трябва да имаме повече яснота. Процедурата е такава, че УЕФА първо трябва да изпрати официално потвърждение до БФС, след което от София да бъде препратено до нас. И ние сме в очакване“, коментира пред „Утро“ клубният шеф.
Предпазливостта му се оказа съвсем оправдана - по-малко от част след публикацията УЕФА обърна плочата и вместо „Дунав“ като участник в турнира вместо „Дунав“ беше посочен ЦСКА-София. Въпреки че самата УЕФА заяви по-рано официално, че отборът, получен след преименуване на „Чавдар“ /Етрополе/ и влязъл в Първа лига с купения от „Литекс“ лиценз, няма право да играе в евтотурнирите следващите две години. Такива са правилата. И въпреки че фактите за произхода на новите „армейци“ за неоспорими, изглежда се върви към безпринципно изключение. И то за сметка на скромния и почтен „Дунав“. Но има и надежда за справедливост - късно  следобед УЕФА все пак направи уточнение, че участието на ЦСКА зависи от произнасянето на Спортния арбитражен съд в Лозана, където червените обжалват забраната да играят в Европа.