Русе ще бъде домакин утре на втория кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта. По традиция трасето ще е с епицентър пътен възел „Христо Ботев“. Първият старт преди време се състоя в Хасково.
 „Умоляваме очакваните хиляди зрители да спазват правилата на безопасност. Нека да се съобразяват с всяка препоръка на стюардите. Да направим шоу за всички - както за пилотите, така и за любителите на моторните спортове!“, призоваха организаторите от „Русе Кар Моторспорт“.
Тазгодишният кръг ще бъде съпътстван и от международна надпревара, участие в която ще вземат класни румънски пилоти. Програмата в паузите между отделните гонки предвижда множество демонстрации с дрифтаджии и рокери от клуб „Тъндърс“.  
Както писа „Утро“, генералната тренировка днес ще започне в 13 часа. Автомобилите в първата серия ще се наредят утре на стартовата решетка в 10. 
Заявките до вчера в най-мощния и бърз клас „Макси“, бяха 7. Освен фаворитът Константин Маршавелов на старт ще са Пламен Камбуров /“Мицубищи Лансер“/, Румен Веселинов /“Субару Импреза“/, Николай Георгиев /“БМВ М3“/ и др. 
Ето и кои са русенските участници: Серия „Спорт“ - Огнян Патенов, Михаил Симеонов, Павел Шенков, Искрен Веселинов, Диян Колаков, Владимир Ганев. 
В серия „Туринг“ отново ще видим ветеранът Румен Коев-Джантата /“Хонда Сивик“/, както и още един ветеран от Бургас - Стоян Апостолов. Участниците в тази серия също ще са 7. 
Клас „Свободен“ с русенското участие: Ивайло Иванов, Васил Станков, Ивайло Христов, Велизар Ганев, Иво Иванов.