Когато в Англия се готви програмата за новото първенство, тя не търпи никакви промени няколко месеца напред. И никой във Футболната асоциация не иска да чуе и не се трогва от воплите на Жозе Моуриньо например колко сгъстен бил цикълът мачове на отбора му. 
Така е и с определяне на евроучастниците с ясно посочено кои отбори имат право на игра в Шампионската и Лига Европа. Знаеш предварително къде си и какво те очаква.
У нас всичко е обърнато с главата надолу. БФС непрекъснато прави реверанси на един отбор, чиито шефове пряко командват централата и си насрочват мачовете, когато намерят за удобно и целесъобразно.   
Преди година твърдата директива беше, че задължително условие за отборите от Първа лига е да играят мачовете си на електрическо осветление. На гол тумбак - чифте пищови. Но покрай това феновете на „Дунав“ и на някои други отбори трябваше да хабят средства и нерви за пътуване до други стадиони в студ и зной, дъжд и ветрове. А клубовете плащаха наем, за да „домакинстват“ на 60 и повече километра от градовете си.
Сега ни подсказват отдалеч, че в БФС умували неумолимата уж директива да отпадне, а отборите да имат право на игра в „светлата част на деня“. 
Добро утро! 
Нямало нищо страшно, щяло да е голям жест към футбола въобще.
Така ли? 
А дали случайно този величав жест не е продиктуван от факта, че странни отбори на „наши приятели“ като „Витоша“ /Бистрица/ и „Септември“ влязоха в Първа лига. Вероятно БФС вече счита, че те са футболът. Колко принципно! 
Най-скандалното обаче е, че БФС забърка невероятната каша с българските евроквоти. Дали чиновниците на Борислав Михайлов не са знаели за изискването на УЕФА, че новосъздаден на практика клуб като ЦСКА-София няма право на участие в Европа поне за 3 години? Ако са знаели, защо допуснаха ЦСКА в Първа лига и набутаха отбора в трагикомедия? Гриша Ганчев да харчи едни луди пари за евроамбиции, пък после да му кажат: „Не става! Ще чакаш още две години. Сори!“. 
Цялата история намирисва на скалъпена умишлено.
И на всичко отгоре от БФС питат после затрогващо в писмо до евроцентралата: „Господа, може ли да се направи някакъв компромис?“
Сиреч, може ли да измием оцапаната си съвест с нашия псевдопрофесионализъм и да оставим петната само върху ЦСКА?
Потърпевш от безумието е и „Дунав“, защото никой не може да се ориентира какво ще произлезе от разнопосочните сигнали и догадки. Ще ни бъде ли в Европа, кога, защо? Всичко виси на ръба, в последния момент. 
Както се казва, ситуацията е пълна лудница. И виновникът се нарича БФС.